Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Sajt för att äga tillsammans och uppmuntra byteshandel

Sajt för att äga tillsammans och uppmuntra byteshandel 31 mar 2016 13:09 #11

Postade detta inlägg först i detta forum men tycker den passar minst lika bra här.

Uber, Airbnb, Taskrabbit och många fler liknande företag växer så få hinner med. Uber är sist jag kollade värt över 400 miljarder kronor och Airbnb i runda slängar 200 miljarder.

Delningsekonomin är här för att stanna. På Wikipedia kan du läsa mer om definitionen av delningsekonomi.

En affärsidé

Hur många saker har du inte hemma som du sällan eller aldrig använder? Bilen, verktyg som borrmaskiner, sågar, gräsklippare, köksmaskiner, tvättmaskinen, högtryckstvätten, osv. Allt detta skulle vi istället kunna samäga med grannarna eller hyra eller låna ut till andra. Flera av sakerna används endast någon gång ibland eller kanske max någon timme/dag.

Jag tror det behövs en attitydförändringar. Pratar man med en 40-talist (ursäkta min generalisering) så vill de oftare äga får jag känslan av. Inte ska man väl störa grannen och det är ju lite fult att låna saker hela tiden, man kan ju verka snål. Jag tror de yngre generationerna kommer att tänka annorlunda.

I vilket fall. Det sätt att tänka sparar pengar för alla, minskar konsumtionen, sparar miljön – ja egentligen är det väl sunt förnuft?

Men det behöver organiseras - framförallt på lokal nivå. Jag tror på en sajt skulle fungera bra där medlemmar kan skicka upp vad de äger och vill dela eller vad de söker så kan människor hitta varandra. En Blocket fast med byte och samägande.

50% av alla jobb förväntas också försvinna inom 20 år, så byteshandel/barter kommer antagligen växa rejält i framtiden. Jag erbjuder 1 timme av min kunskap, mot att du erbjuder något tillbaka.

Bygg gärna på denna tråd med dina tankar så kanske det leder till en affärsidé vi kan göra något av, ja kanske tillsammans.
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Välj kommun från listan