Sy en miljövänlig leksaksförvaring

Dela artikeln
måndag, 11 april 2016 0
Sy en påsmatta till barnens leksaker. Sy en påsmatta till barnens leksaker.

LegoLego och Duplo är visserligen tillverkade av plast men anses vara en av de plaster som är okej för barn att leka med eftersom de inte fäller ut skadliga ämnen. Dock vet alla som har barn som gärna leker med Lego att de små bitarna har en tendens att ligga och drälla lite överallt. Men det finns ett perfekt sätt att förvara dem på som dessutom är lätt att fixa själv. Närmare bestämt genom att sy en legomatta! När barnen leker med legot har man den utlagd på golvet som en matta under och när legot ska plockas undan drar man bara ihop mattan till en påse och kan sedan stuva undan den. Självklart fungerar mattan till andra sorters leksaker också.

Välj gärna två olika tyger. Ett enfärgat så att man kan se alla smådelar bra när man sitter på mattan och ett mönstrat för att påsen ska se lite trevligare ut när den är upphängd. Det går att få tag på fina tyger som är antingen GOTS-märkta eller Oekotex-certifierade. Eller så kan man använda sig av ett gammalt urtvättat lakan om man vill vara ännu miljövänligare och inte köpa nytt.

Du behöver:

•Tyg

•Öljetter

•Snedslå

•Rep

Gör så här:

Rita ut en så stor cirkel som du vill att mattan ska vara. Sätt sedan en penna i mitten, fäst ett snöre i pennan och en penna till i änden så det blir som en slags stor passare och rita sedan ut en cirkel. Klipp ut cirkeln och sy ihop tygerna. Sedan syr du fast en snedslå runt kanten, slår i öljetter längs kanten och trär i repet.

Lego

Klart!

Läst 3817 gånger Senast redigerad måndag, 11 april 2016 16:48

Välj kommun från listan