Bli en fashionista utan att shoppa!

Dela artikeln
Tuesday, 22 March 2016 0
Anordna klädbytardagar med vänner Anordna klädbytardagar med vänner

Är mode och intresse för kläder förenligt med att leva miljövänligt? Och går det att bli en fashionista utan att för den delen shoppa nytt hela tiden? Svaret på dessa frågor är faktiskt ja. Det krävs bara lite eftertanke och fantasi och du kommer att vara helt rätt i år!

Här kommer åtta tips på hur du blir en ecochic ecofashionista utan att shoppa nytt:

1. Gör det till en sport att sätta samman nya outfits av det du redan har i din garderob. Du kan genom att tänka till lite säkert hitta massor av olika sätt att mixa och matcha som du kanske inte har tänkt på tidigare. Kanske kan en kjol och en skjorta som du tidigare inte har använt tillsammans passa bra ihop eller så blir en klänning som ny med ett skärp i midjan.

2. Sno stilen genom att leta inspiration i bloggar, på Pinterest, på TV och i tidningar. Ser du en snygg outfit kan du kopiera den genom att komma så nära som möjligt med det du redan har i garderoben. Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro även om det så klart inte blir identiskt. Men hur kul är det att vara en exakt kopia av någon annan?

3. Anordna klädbytarkvällar med vänner. Alla har saker i sin garderob som inte används och som skulle kunna glädja någon annan. Dessutom blir det ett trevligt tillfälle att träffas och umgås.

4. Byt kläder ofta med en vän. Det behöver inte vara någon med exakt samma stil eller storlek som du själv. Det gör nämligen att du kommer att testa plagg som du kanske inte hade lagt märke till i affären eller som du inte hade köpt annars.

5. Låna kläder. Ska du på fest och behöver en fin klänning? Kolla med en vän om du kan få låna något plagg för en kväll. I vissa större städer finns det dessutom Klädotek där du kan låna kläder precis som du kan låna böcker på ett bibliotek.

6. Besök en organiserad klädbytardag. På många håll i landet anordnas större klädbytardagar varje år som går ut på att du lämnar in ett antal plagg och sedan får välja lika många plagg som du har lämnat in av det som andra har lämnat. Ett perfekt sätt att uppdatera sin garderob på utan att shoppa.

7. Sy om eller dekorera kläder du redan har i garderoben. Ett par shorts kan bli finare om du syr på en spetskant eller en tröja som ny om du dekorerar den med pärlor. Du skapar dessutom unika plagg som du sedan blir ensam om.

8. Våga tänka utanför boxen, eller snarare utanför modellen. En skjorta, blus eller klänning med knäppning kan bli lika fin om du vänder den bak och fram men du får ett nytt sätt att bära plagget på som gör att det känns som nytt.

Ecofashion

Tänk på att vem som helst kan klä sig snyggt om man hela tiden shoppar nytt. Men att sätta samman snygga outfits av det man redan har är en konst i sig och bra mycket mer roligare och personligare!

Läst 3419 gånger Senast redigerad Tuesday, 22 March 2016 14:16

Nytt i forumet

0 Topics

COM_KUNENA_VIEW_TOPICS_DEFAULT_MODE_DEFAULT

COM_KUNENA_VIEW_NO_TOPICS
0 Topics

Who Is Online

Total users online: 0
Legend:  Site Administrator Global Moderator Moderator Banned User Guest
  • Total Messages: 11 | Total Subjects: 8
  • Total Sections: 3 | Total Categories: 20
  • Today Open: 0 | Yesterday Open: 0
  • Today Total Answer: 0 | Yesterday Total Answer: 0

Flest reaktioner i veckan

Välj kommun från listan