Bjud Lunch och omvändmoms faktura! hjälp snälla

2
Hej är väldigt ny inom eget, spännande och nervöst när jag stöter på problem som dom här.

1)
När jag vill bjuda på affärslunch (2st pers med mig) 152:- varav moms 30,40:-
Hur läger jag in det i mitt bokförings program? Läst mycket runt men verkar som det är lite olika svar.
2)
Fick nyligen en fin faktura från en annan firma som jag köpte material genom (ej leverantör) utan som jag vanlig el firma. Det står Omvänd skattskyldighet för byggtjänster gäller. Vet att jag inte ska beta momsen då.
Men det dumma är att mitt bokförings program (Visma Avendo Eekonomi) bara har den funktionen när jag skickar fakturor inte tar emot.
Hur ska jag lyckas bokföra det här manuellt?

Super glad för svar, är lite desperat här.
Tack Jimmy Kvalitetsel i stockholm
7
1. Om det finns en tydlig koppling till din affärsverkamshet, exempelvis ett kundmöte över en lunch, får du får dra av 90kr ex moms per person, och i det här fallet räcker det ju...[br][br]debet 6070 representation 121,60[br]debet 2640 ingående moms 30,40[br]kredit 2910 bank 152[br][br]I de fall beloppet överstiger de 90 kronorna så får man sätta resten som eget uttag, i mitt fall har jag skapat ett nytt konto för ej avdragsgill representation. detta konto påverkar inte resultatet utan enbart mina egna uttag / insättningar.[br][br]2. Det programmet har jag aldrig använt, och jag har ingen jättekoll på det här med omvänd skattskyldighet, hoppas någon annan kan svara...
2
Tack för ditt svar dysfunctional.[br]Hittade svaret på nummer 2. [br]Man registrerar det som en leverantör och låter dom betala momsen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.